AZ ÉTKEZÉS ÖRÖME
EBÉD-HÁZHOZSZÁLLÍTÁS
03. hét  |  2021. január 23.
REGISZTRÁCIÓ
|
BELÉPÉS
FALATAIM
Vegánfalat
Vegánfalat - 4. heti ételajánló
4. hét hétfő - E4

Cukkinis sárgarépafasírt wok zöldséggel, kuszkusszal

Különleges ebédet költhet el, aki a hétfői Vegánfalatot választja! A cukkínit nemcsak rántani lehet, hanem fasírtban is kiváló és egészséges alapanyag. Kiemelten védi a nyelőcsövet, gyomrot és a beleket, nyálkaanyagai révén. A wokzöldség lényege a kissé megpuhított, de még „nyersen" is hagyott jelleg, így jól emészthető, ugyanakkor megőrizhetők a vitaminok is a zöldségekben. Próbálja ki és érezze a zöldségek ízvilágát!

4. hét kedd - E4

Gabonacsemegés chilis bab

Felidézzük a régi, tradicionális chilis bab ízvilágát, ám ezt is - szokásunk szerint - reform-köntösbe öltöztetve. Következetesen növényi alapanyagokból gazdálkodunk, így a füstölt ízvilág mögött gabonakolbász rejlik, garantált tehát a koleszterinmentesség és a könnyebb emészthetőség is. A babfélék igen hasznos ásványi anyag és fehérjeforrásaink, a felszívódást a chili emésztést serkentő hatása emeli, és nem felejtkezünk el megemlíteni a paradicsom likopintartalmát, sem, amely antioxidáns tulajdonságú. Az íz élvezete mellett fontos az alapos rágás, és az sem baj, ha bekészítünk mellé egy szelet teljes őrlésű pirítóst a házi konyhánkból. Jóízű falatozást kívánunk!

4. hét szerda - E4

Vegán milánói makaróni

Senkinek sem kell bemutatni a milánói makarónit, bár a vegán milánói bizonyára kíváncsivá tehet bennünket. Mivel a fűszerezés adja a sava-borsát, emellett a növényi alapú sajtok is kiváló ízvilágot képviselnek, így a vegán makaróni izgalmas nosztalgia hangulatot hozhat a hétköznapunkba. Könnyen emészthető, ízletes, tápláló fogás, érdemes kipróbálni.

4. hét csütörtök - E4

Gombás, paradicsomos csicseriborsó ragu, bulgur

Gyakrabban kellene használnunk a csicserit. Különleges ízű és értékű élelmiszerünk, igazi húspótló a szakma szerint. Nemcsak feltétek készíthetők belőle (pl. falafel), hanem ragu is. Gombával, hagymával, paradicsommal fenséges, kívánatos ételt kaphatunk, mindez a rostban gazdag zsenge „török rizzsel”, bulgurral tálalva. Érdemes kipróbálni e csicseris-gombás fogást, mert más gombás ételekhez képest eltérő fűszerezést, ízvilágot jelenít meg. Laktató, kiadós ebédnek számít. Jó étvágyat hozzá!

4. hét péntek - E4

Vegán rakott zöldbab, gabonacsemegével, tofutejföllel

A séf újdonsága, melyben a hagyományos tejfölt tofutejföllel váltottuk ki, emellett a füstölt ízvilág is képviselteti magát. Mindez a zöldbab mellett egy különleges, laktató, tápláló ételt eredményez, amely ráadásul ízében is harmonikus, kellemes. Megtisztel, ha kipróbálja!

Kövesse a Vegánfalat híreit a Facebook-on is, amelyet itt tekinthet meg!

2021.01.21.
Vegánfalat - 3. heti ételajánló
3. hét hétfő - E4

Falafel golyók, zelleres kuszkusz, paradicsomszósz

Úgy gondolom, keddre felvettük az üzemi hőmérsékletet a munkahelyen, így érkezhetnek az újabb meglepetések. A falafel név önmagáért beszél: a csicseriborsó és a római kömény izgalmas házassága, amely kíméletes sütéssel igen jó fehérje- és ásványianyag-forrássá válik. Nem igényel köretet, a keményítő csak megzavarná a kulináris élvezeteket. A séf mást gondolt ki konyhai „műtermében”: angol zelleres paradicsomszószt. Nos erre a különleges párosításra mondják, hogy egyedi ízélmény. Ha csak egy kicsit elképzeljük ezeket az ízeket együtt, azt gondolom, ki fogjuk próbálni!

3. hét kedd - E4

Zöldborsós gombapörkölt zablisztes nokedlivel

Első olvasásra egy teljesen hagyományos ételre gondolunk, különösebb izgalmak nélkül. Nos, az Vegánfalat ételsor esetében nem hisz a mesterszakács a megszokásban. Kilép a hagyományos ízvilágból, és még egy egyszerűnek látszó „nokedli pörkölttel” típusú ételbe is képes csipetnyi titkot rejteni. A zöldborsó és a gomba fehérjéi hatékonyan kiegészítik egymást. A nokedlit a zabpehelyliszt könnyebben emészthetőbbé és lassabban felszívódóvá teszi. Ha úgy gondolja, megkóstolja e régi-új ételt, ne habozzon! Próbálja ki, nem fogja megbánni!

3. hét szerda - E4

Vegán zöldséges ragu szójafasírttal

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a napi zöldségfogyasztás mennyire fontos. A zöldségféléket nemcsak köretként, hanem raguként is tálalhatjuk, megfelelő fűszerezés mellett, így ízletes, tartalmas és tápláló lesz. A szójafasírttal párosított zöldséges ragu kitűnő alternatíva, ha egy nem túl magas szénhidráttartalmú, fehérjében és nyomelemekben gazdagabb fogásra vágyunk. Jó étvágyat hozzá!

3. hét csütörtök - E4

Vegán rakott karfiol gabonacsemegével

Egy fantasztikusan összerakott Rakott. Szerintem a séf már megint nem aludt éjjel, csak gondolkodott: hogyan tehetné jobbá ezt az ételt, hús-, zsír-, tej- és tojásmentesen. Talán azt hinnénk, ez lehetetlen. De hogy mennyire nem az, ez az egytálétel bizonyítja! Az elkészítés módja, a füstölt gabonakolbász és a kis „belerejtett növényi titkok” együttesen hozzák létre az ízkavalkádot. Van, amivel születni kell: a főzés mestersége is ilyen. Kóstolja meg, és hinni fog nekem!

3. hét péntek - E4

Brokkolifejek pirított mandulával, hajdinás karottakrém

Egy hamisítatlan vegán főétel, amelyben a zöldségfélék, a hajdina - mint az új generációs reformtáplálkozás egyik zászlóvivője - és a mandula találkozik, egy izgalmas ízvilág kíséretében. Lassan felszívódó szénhidrátokat biztosít, emellett élelmi rostokkal és ásványi anyagokkal is ellát, a zöldségek értékes színanyagai mellett. Könnyen emészthető, ám laktató főfogás, érdemes kipróbálni!

Kövesse a Vegánfalat híreit a Facebook-on is, amelyet itt tekinthet meg!

2021.01.15.
Vegánfalat - 2021. 2. heti ételajánló
2. hét hétfő - E4

Gombás, almás, zöldséges vegán ragu, petrezselymes burgonya

A gomba a vegán konyha egyik fontos kelléke, fehérjetartalmánál, és ízvilágánál, változatos elkészíthetőségénél fogva. A zöldségekkel készült ragukhoz adva, megfelelő fűszerezés mellett kitűnő, ízletes ebéd készíthető, az alma aromája pedig különlegessé teszi. Mi más is kerülhetne mellé, mint petrezselymes burgonya. Jó étvágyat kívánunk hozzá!.

2. hét kedd - E4

Borsodi paradicsomos töltött káposzta (édeskáposzta, gabonacsemege)

Ez az étel nagyszerű házasítása a paradicsomnak és a töltött káposzta-ízvilágnak. Eleinte az ember szkeptikus lehet, nemcsak egy egyszerű paradicsomos káposztáról van-e szó, más elnevezéssel. Nos, távolról sem. A séf nem a szavakkal játszik, hanem a nyersanyagokkal, a fűszerekkel – mindezt fantáziadúsan rendezi harmóniába. Nagymamáink főztjének ízét idézheti fel bennünk e keddi gasztronómiai alkotás. Nem érdemes kihagyni!

2. hét szerda - E4

Sárgaborsó-főzelék, grillezett zöldfűszeres zabhús

Egy pofon egyszerű főzelék különlegesen ízesített gabonafeltéttel. Édesanyám után a Jófalatnál eszem a legfinomabb sárgaborsó-főzeléket. A grillezett, zöldfűszeres zabhús igazi specialitás, hiszen a Séffel heteket-hónapokat töltöttünk kizárólag zabalapú termékek fejlesztésével a kísérleti konyhánkban. A zab „lassú szénhidrát”, hasonlóan a sárgaborsóhoz, így ez az ebéd is laktató, energiaadó fogásnak számít. Fehérje- és ásványianyag-tartalma is jelentős, ezen felül B-vitaminokat hordoz.

2. hét csütörtök - E4

Bazsalikomos, zöldséges gomba rizottó, paradicsom szeletekkel, növényi sajttal

Hát, kérem szépen, ez egyfajta csúcspont a héten. Ezzel nem szeretném degradálni a hét többi napját, de valahogy mégis aposztrofálni szeretném azt a tényt, hogy a séf ismét megugrotta a magas lécet, és a léc még csak nem is rezeg. A gombarizottó önmagában is egy fenséges, laktató egytálétel, mely teljességet hagy maga után. De ez egy Vegánfalat reformételnél ma már kevésnek bizonyul. Az egyéb ízletes zöldségek és a bazsalikom egyszerűen megbolondítja e fogást, melyet a paradicsomszeletek frissessége és likopinja egészít ki. Ezután azt hinnénk, nincs több meglepetés, de tévedtünk. A határtalan fantázia ugyanis belép a séf csodakonyhájába és hirtelen vegán, azaz tisztán növényi eredetű „sajt” kerül a pompás egytálételre. Azt hiszem, így válik ez az étel igazán különlegessé. Mindezek után, tartok tőle, hiányérzete lesz, ha nem kóstolja meg ezt a reform-egytálételt!

2. hét péntek - E4

Vegán töltött paprika, főtt burgonya

A töltött paprika ismert és sokak által kedvelt étel, amit szintén nagyszerűen el lehet készíteni darált hús és tojás nélkül. Ha adott egy mesterszakács és egy jó receptúra, lehetőségeink határtalanok. A paradicsom likopintartalma főzést követően is aktív antioxidánsként szolgál a szervezetben. Ízvilága harmonikus, emellett értékes fehérjéket, ásványi anyagokat, élelmi rostokat hordozó étel. Érdemes kipróbálni!

Kövesse a Vegánfalat híreit a Facebook-on is, amelyet itt tekinthet meg!

2021.01.07.
Vegánfalat - 2021. 1. heti ételajánló
1. hét hétfő - E4

Vegán rakott burgonya gabonakolbásszal, tofutejföllel

Egy hagyományos burgonyás étel, mégpedig füstölt kolbász ízvilággal, de hús nélkül. A Falatozók egyik nagy kedvence. Ezt is kicsit megbolondította a séf, de hiszen ezen nem csodálkozhatunk. Semmit nem szeret átlagosan készíteni. Kóstolja meg ezt a különlegességet!

1. hét kedd - E4

Vegán penne gombával, füstölt tofuval, paradicsommal, növényi sajttal

Nos, szeretnénk egy olyan vegán ételt prezentálni Önnek, amely fehérjéket is bőven tartalmaz. A gomba és a tofu paradicsommal kifejezetten jól emészthető, és ízviláguk is összecseng. Laktató, rostokban és likopinban gazdag, kellemes ízeket felvonultató étel. Szénhidráttartalma viszonylag alacsony. Próbálja ki és érezze a füstölt tofu és a gomba ízkavalkádját!

1. hét szerda - E4

Vegán székelykáposzta

A székelykáposzta tradicionális ízvilága szinte mindenkit elvarázsol. A vegán konyha - mint sok más esetben is - igen élethűen képes megalkotni ezt az ízvilágot, és a hús- és zsírmentesség semmilyen hátránnyal nem jár a gasztronómiai élmének tekintetében. Előny ugyanakkor a koleszterinmentesség és a 100% növényi jelleg, amely a hangulatos ízharmóniát élettanilag még előnyösebbé teszi. A káposztafélék régtől fogva a belső nyálkahártya- és immunvédelem bástyái, emellett - óvatos kenyérhasználat mellett - kitűnő vércukorszint-beállítók és teltségérzést fokozók.

1. hét csütörtök - E4

Gombás chilis bab

Van néhány slágerétel kis hazánkban, ami általánosan keresett, az egyik ilyen a chilis bab. Nem maradhat tehát ki a vegán fogások közül sem. Persze ismét bátor a tisztelt Mesterszakácsunk, mert egy hagyományos ízvilágot próbál „vegánosítani”, és most sem okoz csalódást. Sőt: érdemes megkóstolni, mit alkotott. Ne felejtsük el, hogy a babfélék – ha nem is gyakran – fontosak az étrendben, mert belső nyomást hoznak létre a béltraktusban, ami előnyös tisztító funkcióval bír, emellett fehérjéket és prebiotikus (bélflóra tápláló) hatóanyagokat is hordoznak. Sokféle vegán ételt ettem már, de ennek is művészete van. Sajnos nem árulta el a séfem a titkokat. Nos, nem baj, az étkezés öröme a miénk marad, kívánok hozzá jó étvágyat!

1. hét péntek - E4

Brokkolis tésztasaláta grillezett tofuval

A tofu értékes fehérjeforrás, amely jól fűszerezve és grillezve izgalmas "húshelyettesítőnek" számít a vegán konyhában. A tésztafélék a gyorsabb energiapótlás eszközei, és igen előnyösek zöldségfélékkel kiegészítve, akár salátaként, hidegen tálalva. Sok esetben a tésztaféléket nem rágjuk meg alaposan, de a brokkolirózsák révén alaposabb rágást érünk el. Akár otthon is könnyen és gyorsan elkészíthető étel, amely magunkkal vihető. Természetesen durumtésztával készül, amely a normál tésztákhoz képest lassabb, elhúzódóbb vércukorszint-emelkedést jelentenek.

Kövesse a Vegánfalat híreit a Facebook-on is, amelyet itt tekinthet meg!

2020.12.30.
Vegánfalat - 53. heti ételajánló
53. hét hétfő - E4

Borsópörkölt zabpelyhes galuskával

Az egyik nagy kedvenc, bár látszatra egy egyszerű fogásnak tűnik. Az igazi zöldborsópörkölt szinte művészet, a hagyma és borsó egyfajta házassága, ízletes fűszerek kíséretében. Értékes fehérjéket és nyomelemeket hordoz, egyben könnyebben emészthető a száraz hüvelyesekhez képest. A zabpehely testességet, élelmi rostokat és vitaminokat, nyomelemeket ad a körethez, így értékesebbé válik, mint egy átlagos galuska. Igen, ez az étel nem átlagos!

53. hét kedd - E4

Gombafasírt, friss bazsalikomos zöldséges szószban, pirított burgonya

Ismét egy meglepő konstelláció. Magam sem hittem volna, hogy ilyen ízvilágú zöldséges szósz készíthető. De a séf elhitte, sőt meg is alkotta. Elismerés a mesterszakácsnak! A gombafasírt (amely tojás nélkül készül!) és a zöldségszósz kitűnő harmóniában van egymással. A pirított burgonya pedig egyenesen tökéletessé teszi, és semmilyen hiányérzet nem marad. Ismét egy egészséges, tápláló is egyedi ízkavalkád. Kóstolja meg!

53. hét szerda - E4

Magyaros, fűszeres zabhús paradicsomszósszal, pirított sárgarépás, káposztás, cukkinis bulgurral

A vegán étkezési kultúra sem kell mellőzze a magyaros ízvilágot, sőt pont ez az egyik sarkalatos pont: a növényi alapanyagokból is igen széles ízvilág kihozható a sütés, fűszerezés és illóanyagokban gazdag zöldségek révén, nem is beszélve a színvilágról. A paradicsom, a sárgarépa, a káposzta és a cukkíni antioxidánsokat adnak a fogáshoz, a magyaros, fűszeres zabhús pedig laktató feltétet jelent. A bulgur lassabban felszívódó szénhidrátforrás, amellyel e nagyszerű étel kerek egésszé válik.

53. hét csütörtök - E4

Sült céklás csicseriborsó ragu friss bazsalikommal

Ritkán fogyasztunk céklát, pedig az egyik legjobb antioxidáns növényünk. Sütve is megtartják értéküket a benne lévő színanyagok. A bazsalikom étvágyfokozó, emésztésjavító fűszernövényünk, míg fehérjeforrásnak csicseriborsót választottunk, amelyet raguként ajánlunk. Értékes, könnyen emészthető, mégis laktató fogás, sok nyomelemmel. Próbáljuk ki e különlegességet!

Kövesse a Vegánfalat híreit a Facebook-on is, amelyet itt tekinthet meg!

2020.12.22.
Vegánfalat - 52. heti ételajánló
52. hét hétfő - E4

Burgonyás diófasírt zöldborsós kuszkusszal, paradicsomszósszal

A séf újra álmodott, és ennek örülhetünk! Nem áll meg a hagyományos ízeknél, hanem újat komponál. Dióval ízletes, kellemes fűszerezésű fasírtot készít burgonyával lazítva. A zöldborsó nemcsak színt ad a kuszkusznak, de fehérjéket és ásványokat is szolgáltat e fogáshoz, a paradicsomszósz pedig újszerűvé teszi mindezt, egyben a dió emészthetőségét is javítja. Likopintartalma hasznos a keringésnek és a sejteknek. Ha van kedve, kóstolja meg, hogyan alakul ezeknek az ízeknek és színeknek a szinergenciája! Megtisztel, ha kipróbálja!

52. hét kedd - E4

Provence-i cukkiniragu, barnarizs

Kedvelem, ha a mesterszakács időnként átlépi a határokat, úgy értem, az országhatárokat. A francia konyha ízeit idéző provance-i fűszerezéssel készülő cukkíniragu könnyen emészthető, hangulatos-merengős vegán ebéd, a barnarizs pedig igazán táplálóvá teszi, egyben élelmi rostokkal is gazdagítja. Kóstoljunk bele egy kicsit a regionális francia gasztronómiába, jó étvágyat kívánok hozzá!

52. hét szerda - E4

Vegán rakott káposzta gabonacsemegével, tofutejföllel

Nem tudok más képet használni – és azt hiszem, nem is szeretnék – mint a gasztronómiai utazás. Egyszerűen élmény! Kifejezetten húsos jellegű ételt kínálunk, hús és tejföl nélkül, úgy, hogy ízében szinte megegyezik az eredetivel. A titok ismét az elkészítésben rejlik, emellett az alkotókban. Őszintén szólva azt gondolom, ezt a főzéstudományt nem lehet tanulni: ezzel születni kell. Mesterszakácsunk ismét remekelt, amikor kidolgozta a receptúrát és kikísérletezte a végső ízeket a gyakorlatban. Ez az étel nagyszerű és izgalmas találkozása a különböző növényi nyersanyagoknak – mint a savanyú káposzta, rizs, hagyma és a gabonakolbász –, de nem maradhat ki a lecsóalap és a növényi tejszín sem – mindez művészi hozzáértéssel megkomponálva. Itt a lehetőség a kipróbálásra! Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kövesse a Vegánfalat híreit a Facebook-on is, amelyet itt tekinthet meg!

2020.12.17.
Vegánfalat (E4) ételek kóstolása - 50. heti beszámoló
Sziasztok Vegánfalatozók!

Hihetetlen, hogy milyen gyorsan, de máris elérkeztünk a 6. héthez. Nektek hogy tetszik ez a gasztro kaland?
Én felettébb élvezem.

Szokás szerint fejtörést okozott kiválasztani, hogy mi legyen a heti favorit, mert ez a hét bizony igen erősen indult, ráadásul még szombaton is jött rá egy kis plusz muníció. Hétfő a falafellel kezdtünk, ami hatalmas kedvencem, de volt szójafasírt zöldségraguval, vegán rakott karfiol, és brokkolifejek karotta szósszal a diétázó vegánok nagy örömére!

Mégis most a keddi zablisztes nokedli vett le úgy a lábamról, hogy favoritnak választottam. Ráadásul borsóval és gombával.
Nem elég, hogy rengeteg és egészséges, vegán de még finom is. Ráadásul nem is drága! Kell ennél több?!
Nekem nem, az biztos!
Olvassátok el, hogy vélekedik Bio Gabi erről az ételről:

50. hét kedd - E4
"Zöldborsós gombapörkölt zablisztes nokedlivel

Első olvasásra egy teljesen hagyományos ételre gondolunk, különösebb izgalmak nélkül. Nos, az Vegánfalat ételsor esetében nem hisz a mesterszakács a megszokásban. Kilép a hagyományos ízvilágból, és még egy egyszerűnek látszó „nokedli pörkölttel" típusú ételbe is képes csipetnyi titkot rejteni. A zöldborsó és a gomba fehérjéi hatékonyan kiegészítik egymást. A nokedlit a zabpehelyliszt könnyebben emészthetőbbé és lassabban felszívódóvá teszi. Ha úgy gondolja, megkóstolja e régi-új ételt, ne habozzon! Próbálja ki, nem fogja megbánni!"


Írjátok meg kommentben, hogy nektek melyik étel volt a kedvencetek, vagy épp ellenkezőleg, amit ha megláttok az étlapon, nem szívesen rendelnétek meg.

Köszönjük!

Üdvözlettel:
A Vegánfalat tesztelője

A cikket ide kattintva találhatjátok és ugyanitt tudtok rá reagálni is.
2020.12.12.
Vegánfalat (E4) ételek kóstolása - 49. heti beszámoló
Hahó, Vegánfalatozók!

Hogy ízlett nektek a menü ezen a héten?

Bár a töltött káposzta is zseniális volt, a tölteléket sem spórolták ki belőle, hanem, sőt ... mégis nálam a befutó a csütörtöki gombás rizottó volt növényi sajttal.

Ahogy látom Bio Gabinak is egyik kedvence lehet ez az étel, olvastátok az ajánlóját?

Bazsalikomos, zöldséges gomba rizottó, paradicsom szeletekkel, növényi sajttal

"Hát, kérem szépen, ez egyfajta csúcspont a héten. Ezzel nem szeretném degradálni a hét többi napját, de valahogy mégis aposztrofálni szeretném azt a tényt, hogy a séf ismét megugrotta a magas lécet, és a léc még csak nem is rezeg.
A gombarizottó önmagában is egy fenséges, laktató egytálétel, mely teljességet hagy maga után. De ez egy Vegánfalat reformételnél ma már kevésnek bizonyul. Az egyéb ízletes zöldségek és a bazsalikom egyszerűen megbolondítja e fogást, melyet a paradicsomszeletek frissessége és likopinja egészít ki.
Ezután azt hinnénk, nincs több meglepetés, de tévedtünk.
A határtalan fantázia ugyanis belép a séf csodakonyhájába és hirtelen vegán, azaz tisztán növényi eredetű „sajt" kerül a pompás egytálételre. Azt hiszem, így válik ez az étel igazán különlegessé.
Mindezek után, tartok tőle, hiányérzete lesz, ha nem kóstolja meg ezt a reform-egytálételt!"
Gábor

Hát ehhez nincs is mit hozzáfűzni!

Apropó... jövő hétre rendeltetek már?! Elég ígéretesnek tűnik a menü!
Erős lesz az indítás a falafel golyókkal!

Kellemes hétvégét és jó pihenést és persze egészségét kívánunk Nektek!

A Vegánfalat teljes csapata nevében, én a Tesztelő


A cikket és fényképet ide kattintva találhatjátok.
2020.12.04.
Vegánfalat (E4) ételek kóstolása - 48. heti beszámoló
Sziasztok Vegánfalat-ozók!

Nektek hogy ízlett az e heti menü?
Gyorsan szedjük is össze mi finomat ettünk...

Hétfőn volt rakott krumpli tofuföllel és gabonacsemegével.
Kedden penne gombával paradicsomos szószban, tofu kockákkal növényi sajttal.
Szerdán egy igazi magyaros, békebeli székelykáposzta.
Csütörtökön vegán chilis bab gombával.
Pénteken pedig zöldséges tésztasali brokkolival.

Nagyon szeretem a brokkolit...
Valójában ezen a héten vagyok a legnagyobb bajban heti favoritot illetően, mivel EGYFORMÁN ízlett az összes étel, és nagyon tetszett, hogy változatos volt, akár az alapanyagok, akár az ízek tekintetében is.
Legfrissebb emlékem a brokkolis tészta saláta, így őt hagyom itt Nektek fotó formájában. Tény, hogy egy kicsit csaltam, mert vettem mellé egy zacskó vegyes zöldséget (baby spenót, ruccola, madársali) és azzal jól összekevertem, majd dobtam rá egy marék retekcsírát is.
Így kiadós és egyben teljes értékű növényi ebéd vacsora kerekedett belőle.
Akinek szintén fontos (... és legyen fontos) ,hogy napi szinten friss zöldségeket fogyasszon, ilyen egyszerűen be tudja csempészni a már amúgy is egészséges ételek mellé a zöldeket.
Ráadásul tényleg nem nagy költség, ha akár egy ilyen 200-300.- os zöldség mixet, vagy egy uborkát karikáztok fel, vagy egy céklát, paradicsomot mellé és voila... napi 2 egészséges étkezésetek kipipálva.

Még egy fontos üzenet:
Egyetek mindennap gyümölcsöt, vagy a reggelihez vagy uzsonnára!
Én már nagyon várom a jövő heti menümet, ma meg is rendeltem!
És ti?

Üdvözlettel:
A Vegánfalat tesztelője

A cikket és fényképet ide kattintva találhatjátok.
2020.11.27.
Vegánfalat (E4) ételek kóstolása - 47. heti beszámoló
Kellemes hétvégét kívánok Vegánfalatozók!

Nektek hogy ízlett a heti menü?

Nekem ismét kihívást jelentett az adagok mérete, ami egyáltalán nem baj vagy panasz, sőt...hiszen szombatra is megoldott az ebédem, nem kell főznöm! Éljen! Irány a természet, vagy csak pihenjünk egy picit otthon.

Heti kedvencet sem volt olyan könnyű választani, mert holtverseny alakult ki a hétfői borsópöri (Borsópörkölt zabpelyhes galuskával) és a keddi gombafasírt között. Nagyon szeretem, hogy ízletesek, háziasak az ételek, de figyelnek a reform, diétás szempontokra is. Az ételek nincsenek túl borsozva, sózva, fűszerezve, nem tocsognak az olajban, mégis finomak. A zabpelyhes galuskáért jár a külön taps a séfnek, zseniális volt.

Végül mégis a gombafasírtos, keddi menüt hoztam el nektek heti favoritnak, és engedjétek meg, hogy idézzek Bio Gabitól, mert olyan szemléletesen, mint ő, senki nem tud írni erről az ételről:

"Gombafasírt, friss bazsalikomos zöldséges szószban, pirított burgonya
Ismét egy meglepő konstelláció. Magam sem hittem volna, hogy ilyen ízvilágú zöldséges szósz készíthető. De a séf elhitte, sőt meg is alkotta. Elismerés a mesterszakácsnak! A gombafasírt (amely tojás nélkül készül!) és a zöldségszósz kitűnő harmóniában van egymással. A pirított burgonya pedig egyenesen tökéletessé teszi, és semmilyen hiányérzet nem marad. Ismét egy egészséges, tápláló is egyedi ízkavalkád. Kóstolja meg!"


Én megkóstoltam, nagyon szerettem, várom a folytatást! Tartsatok velem!

Üdvözlettel:
A Vegánfalat tesztelője
2020.11.20.
Főzésben otthon vagyunk! | Kulcsszavaink: ételrendelés, étel házhozszállítás, étel, ebéd, házhozszállítás, ebéd házhozszállítás, ételszállítás, menü, heti menü, ételrendelés budapest, ételfutár, étel házhozszállítás budapest, étel rendelés, ebédrendelés, fogyókúra, fogyókúrás étel, menü rendelés, ételfutár budapest, ebéd házhozszállítás budapest, házhozszállítás budapest, szép kártya elfogadás, erzsébet utalvány elfogadás
Falataim
(0 falat)
RENDELÉS FOLYTATÁSA
Elrejtés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk olvasóinknak. További információ
Rendben