AZ ÉTKEZÉS ÖRÖME
EBÉD-HÁZHOZSZÁLLÍTÁS
46. hét  |  2018. november 17.
REGISZTRÁCIÓ
|
BELÉPÉS
FALATAIM
Okosfalat
Okosfalat - 47. heti vegán ételajánló
47. hét hétfő - E4

Cukkinis sárgarépafasírt wokzöldséggel, kuszkusszal

Különleges ebédet költhet el, aki a szerdai Okosfalatot választja! A cukkínit nemcsak rántani lehet, hanem fasírtban is kiváló és egészséges alapanyag. Kiemelten védi a nyelőcsövet, gyomrot és a beleket, nyálkaanyagai révén. A wokzöldség lényege a kissé megpuhított, de még „nyersen" is hagyott jelleg, így jól emészthető, ugyanakkor megőrizhetők a vitaminok is a zöldségekben. Próbálja ki és érezze a zöldségek ízvilágát!

47. hét kedd - E4

Gabonacsemegés chilis bab

Felidézzük a régi, tradicionális chilis bab ízvilágát, ám ezt is - szokásunk szerint - reform-köntösbe öltöztetve. Következetesen növényi alapanyagokból gazdálkodunk, így a füstölt ízvilág mögött gabonakolbász rejlik, garantált tehát a koleszterinmentesség és a könnyebb emészthetőség is. A babfélék igen hasznos ásványi anyag és fehérjeforrásaink, a felszívódást a chili emésztést serkentő hatása emeli, és nem felejtkezünk el megemlíteni a paradicsom likopintartalmát, sem, amely antioxidáns tulajdonságú. Az íz élvezete mellett fontos az alapos rágás, és az sem baj, ha bekészítünk mellé egy szelet teljes őrlésű pirítóst a házi konyhánkból. Jóízű falatozást kívánunk!

47. hét szerda - E4

Pirított gombás kuszkusz, színes paprikás szósszal, növényi sajttal

Egy gombás étel, amelyet az enyhe pirítás tesz igazán finommá, valamint a paprikás szósz. A növényi sajt által kölcsönzött sajtos ízvilág tovább borzolja a kedélyeket, de mégsem válik túl merésszé. Nem csalódhatunk ebben a fogásban sem, hiszen egymással harmonizáló alapanyagokról van szó, az pedig a Mesterszakács titka marad újra, miért lesz ez az étel más, mint a hagyományos ízű ételek.

47. hét csütörtök - E4

Gombás, paradicsomos csicseriborsó ragu, bulgur

Gyakrabban kellene használnunk a csicserit. Különleges ízű és értékű élelmiszerünk, igazi húspótló a szakma szerint. Nemcsak feltétek készíthetők belőle (pl. falafel), hanem ragu is. Gombával, hagymával, paradicsommal fenséges, kívánatos ételt kaphatunk, mindez a rostban gazdag zsenge „török rizzsel”, bulgurral tálalva. Érdemes kipróbálni e csicseris-gombás fogást, mert más gombás ételekhez képest eltérő fűszerezést, ízvilágot jelenít meg. Laktató, kiadós ebédnek számít. Jó étvágyat hozzá!

47. hét péntek - E4

Vegán rakott zöldbab, gabonacsemegével, tofutejföllel

A séf újdonsága, melyben a hagyományos tejfölt tofutejföllel váltottuk ki, emellett a füstölt ízvilág is képviselteti magát. Mindez a zöldbab mellett egy különleges, laktató, tápláló ételt eredményez, amely ráadásul ízében is harmonikus, kellemes. Megtisztel, ha kipróbálja!
2018.11.15.
Okosfalat - 46. heti vegán ételajánló
46. hét hétfő - E4

Falafel golyók, zelleres kuszkusz, paradicsomszósz

Úgy gondolom, keddre felvettük az üzemi hőmérsékletet a munkahelyen, így érkezhetnek az újabb meglepetések. A falafel név önmagáért beszél: a csicseriborsó és a római kömény izgalmas házassága, amely kíméletes sütéssel igen jó fehérje- és ásványianyag-forrássá válik. Nem igényel köretet, a keményítő csak megzavarná a kulináris élvezeteket. A séf mást gondolt ki konyhai „műtermében”: angol zelleres paradicsomszószt. Nos erre a különleges párosításra mondják, hogy egyedi ízélmény. Ha csak egy kicsit elképzeljük ezeket az ízeket együtt, azt gondolom, ki fogjuk próbálni!

46. hét kedd - E4

Zöldborsós gombapörkölt zablisztes nokedlivel

Első olvasásra egy teljesen hagyományos ételre gondolunk, különösebb izgalmak nélkül. Nos, az Okosfalat ételsor esetében nem hisz a mesterszakács a megszokásban. Kilép a hagyományos ízvilágból, és még egy egyszerűnek látszó „nokedli pörkölttel” típusú ételbe is képes csipetnyi titkot rejteni. A zöldborsó és a gomba fehérjéi hatékonyan kiegészítik egymást. A nokedlit a zabpehelyliszt könnyebben emészthetőbbé és lassabban felszívódóvá teszi. Ha úgy gondolja, megkóstolja e régi-új ételt, ne habozzon! Próbálja ki, nem fogja megbánni!

46. hét szerda - E4

Fűszeres zabhús szezámmagos bundában wok zöldséges bulgurral

Az elmaradhatatlan zabpehely. Sohasem ugyanolyan. Hiszen tudjuk: a séf nem hisz a megszokásokban. Nem alszik jól, ha nem alkothat új zabhúst. Mindig egy kicsit hozzátesz a régi ízvilághoz. A szezámos bunda ízletessé teszi, a wok zöldségek pedig természetes, könnyed harmónába öltöztetik ezt az ételt. Jóllakunk, mégis könnyen emésztünk. Ne is nekem higgye el, hanem önmagának, ha megkóstolta!

46. hét csütörtök - E4

Vegán rakott karfiol gabonacsemegével

Egy fantasztikusan összerakott Rakott. Szerintem a séf már megint nem aludt éjjel, csak gondolkodott: hogyan tehetné jobbá ezt az ételt, hús-, zsír-, tej- és tojásmentesen. Talán azt hinnénk, ez lehetetlen. De hogy mennyire nem az, ez az egytálétel bizonyítja! Az elkészítés módja, a füstölt gabonakolbász és a kis „belerejtett növényi titkok” együttesen hozzák létre az ízkavalkádot. Van, amivel születni kell: a főzés mestersége is ilyen. Kóstolja meg, és hinni fog nekem!

46. hét péntek - E4

Brokkolifejek pirított mandulával, hajdinás karottakrémmel

Végre mandula. Nem is akármilyen társításban: brokkolival, hajdinával és sárgarépával. Élettani értelemben sem akármi, és ízvilágában is teljes. Megpróbálhatjuk otthon is elkészíteni, és bizonyára finom is lesz, de nem lesz olyan, mint az Okosfalat ebédje. Hogy miért? Mert mindig van valami kis titok az elkészítésben. A hajdina elkészítése sem egyszerű, a fűszerezés, a pirított mandula aromaanyagai és a karottakrém édeskés íze kellemes érzést kelt a fogyasztáskor. Ez is egy olyan étel, amit érdemes kipróbálni. A hajdina a cukorbetegek egyik alaptápláléka lett, a köles és az árpagyöngy mellett.
2018.11.09.
Okosfalat - 45. heti vegán ételajánló
45. hét hétfő - E4

Kapros cukkiniragu rizstejszínnel, pirított zöldséges bulgur

Egy meglepetéssel készültünk szombatra. Mesterszakácsunk nyugtató, regeneráló nyersanyagokat állított össze. A zsíros tejföl helyett a kímélő rizstejszín sűríti a gyomorvédő cukkiniragut. A kapor új színt és ízt visz az amúgy sem átlagos ízvilágba. A pirított zöldséges bulgur séfünk egyik specialitása. Könnyű, ám laktató ételről van szó, így azt gondolom, nem fogja megbánni, ha kipróbálja!

45. hét kedd - E4

Borsodi paradicsomos töltött káposzta (édeskáposzta, gabonacsemege)

Ez az étel nagyszerű házasítása a paradicsomnak és a töltött káposzta-ízvilágnak. Eleinte az ember szkeptikus lehet, nemcsak egy egyszerű paradicsomos káposztáról van-e szó, más elnevezéssel. Nos, távolról sem. A séf nem a szavakkal játszik, hanem a nyersanyagokkal, a fűszerekkel – mindezt fantáziadúsan rendezi harmóniába. Nagymamáink főztjének ízét idézheti fel bennünk e keddi gasztronómiai alkotás. Nem érdemes kihagyni!

45. hét szerda - E4

Sárgaborsó-főzelék, grillezett zöldfűszeres zabhús

Egy pofon egyszerű főzelék különlegesen ízesített gabonafeltéttel. Édesanyám után a Jófalatnál eszem a legfinomabb sárgaborsó-főzeléket. A grillezett, zöldfűszeres zabhús igazi specialitás, hiszen a Séffel heteket-hónapokat töltöttünk kizárólag zabalapú termékek fejlesztésével a kísérleti konyhánkban. A zab „lassú szénhidrát”, hasonlóan a sárgaborsóhoz, így ez az ebéd is laktató, energiaadó fogásnak számít. Fehérje- és ásványianyag-tartalma is jelentős, ezen felül B-vitaminokat hordoz.

45. hét csütörtök - E4

Bazsalikomos, zöldséges gomba rizottó, paradicsom szeletekkel, növényi sajttal

Hát, kérem szépen, ez egyfajta csúcspont a héten. Ezzel nem szeretném degradálni a hét többi napját, de valahogy mégis aposztrofálni szeretném azt a tényt, hogy a séf ismét megugrotta a magas lécet, és a léc még csak nem is rezeg. A gombarizottó önmagában is egy fenséges, laktató egytálétel, mely teljességet hagy maga után. De ez egy Okosfalat reformételnél ma már kevésnek bizonyul. Az egyéb ízletes zöldségek és a bazsalikom egyszerűen megbolondítja e fogást, melyet a paradicsomszeletek frissessége és likopinja egészít ki. Ezután azt hinnénk, nincs több meglepetés, de tévedtünk. A határtalan fantázia ugyanis belép a séf csodakonyhájába és hirtelen vegán, azaz tisztán növényi eredetű „sajt” kerül a pompás egytálételre. Azt hiszem, így válik ez az étel igazán különlegessé. Mindezek után, tartok tőle, hiányérzete lesz, ha nem kóstolja meg ezt a reform-egytálételt!

45. hét péntek - E4

Fokhagymás, leveles-parajos tofu, kuszkusz

Egy izgalmas ízkavalkád, melyben a fokhagyma, a paraj és a tofu találkozik, sőt ízesíti és színesíti egymást. Könnyen emészthető, kímélő, mégis összetett étel, ízében egyesülnek a zöld ízek, a fokhagyma illóanyagai és a megfűszerezett szójasajt (tofu) ízvilága. A kuszkusz lágysága tovább emeli az étkezés örömét, hiszen ismét nem az étkeztetésben általánosan megszokott fehér rizs vagy főtt burgonya kerül az asztalra, hanem valami egyedi köret. Lépjünk ki tehát újra a gasztronómiai komfortzónánkból, és kóstoljuk meg ezt az ízletes fogást!

45. hét szombat - E4

Gombás chilis bab

Van néhány slágerétel kis hazánkban, ami általánosan keresett, az egyik ilyen a chilis bab. Nem maradhat tehát ki a vegán fogások közül sem. Persze ismét bátor a tisztelt Mesterszakácsunk, mert egy hagyományos ízvilágot próbál „vegánosítani”, és most sem okoz csalódást. Sőt: érdemes megkóstolni, mit alkotott. Ne felejtsük el, hogy a babfélék – ha nem is gyakran – fontosak az étrendben, mert belső nyomást hoznak létre a béltraktusban, ami előnyös tisztító funkcióval bír, emellett fehérjéket és prebiotikus (bélflóra tápláló) hatóanyagokat is hordoznak. Sokféle vegán ételt ettem már, de ennek is művészete van. Sajnos nem árulta el a séfem a titkokat. Nos, nem baj, az étkezés öröme a miénk marad, kívánok hozzá jó étvágyat!
2018.10.30.
Okosfalat - 44. heti vegán ételajánló
44. hét hétfő - E4

Vegán rakott burgonya gabonakolbásszal, tofutejföllel

Egy hagyományos burgonyás étel, mégpedig füstölt kolbász ízvilággal, de hús nélkül. A Falatozók egyik nagy kedvence. Ezt is kicsit megbolondította a séf, de hiszen ezen nem csodálkozhatunk. Semmit nem szeret átlagosan készíteni. Kóstolja meg ezt a különlegességet!

44. hét kedd - E4

Vegán penne gombával, füstölt tofuval, paradicsommal, növényi sajttal

Nos, szeretnénk egy olyan vegán ételt prezentálni Önnek, amely fehérjéket is bőven tartalmaz. A gomba és a tofu paradicsommal kifejezetten jól emészthető, és ízviláguk is összecseng. Laktató, rostokban és likopinban gazdag, kellemes ízeket felvonultató étel. Szénhidráttartalma viszonylag alacsony. Próbálja ki és érezze a füstölt tofu és a gomba ízkavalkádját!

44. hét szerda - E4

Korianderes, bazsalikomos pirított zöldség árpagyönggyel

Emésztést serkentő, frissítő, üdítő különlegességet ajánlunk a szerdai napra. A koriander íze és emésztésre gyakorolt jó hatását a friss bazsalikom teszi izgalmasabbá. A séf egyik specialitása a pirított zöldség, amely nemcsak vitaminokat és ásványi anyagokat hordoz, hanem zamata is kiváló. Az árpagyöngy lassan felszívódó, nyugtató köret, melyet alaposan megrágva fogyasztunk. Fogyassza jó étvággyal e rendhagyó és egyedi vegán ételt!
2018.10.25.
Okosfalat - 43. heti vegán ételajánló
43. hét szerda – E4

Grillezett zöldfűszeres zabhús paradicsomszósszal, pirított sárgarépás, káposztás, cukkinis bulgurral

A kellemesen megfűszerezett zabos feltét kitűnően társítható paradicsomszósszal, amelyet – hála a kedvenc Szakácsomnak – pirított, enyhén karamellizált sárgarépával tesz ínycsiklandóvá. A káposztával és cukkínivel készített bulgur kiegészíti az előbbieket, nem véletlen, hogy e harmonikus ízeket felvonultató fogás népszerűvé vált. Szerintem ezt sem érdemes kihagyni, mert egy élmény. Jó étvágyat hozzá!

43. hét csütörtök – E4

Cukkinis, halványító zelleres, paradicsomos csicseriborsó-ragu, barna rizzsel, növényi sajttal

Séfünk újra az ízek arzenálját tálalja az asztalunkra. A cukkínit kicsit megbolondította a halványító zellerrel, de ennél is tovább ment: ízletes csicseri-raguval társította, melyet növényi sajttal szórt meg. Az értékes fehérjéket, illóanyagokat, fitokemikáliákat hordozó ebédhez laktató barna rizst kínál ez a vegán ebéd, így hosszabban tartó jóllakottság érzést tapasztalhatunk, amiből baj nem lehet. Jó étvágyat kívánok!

43. hét péntek – E4

Tofu vadas, színes durum penne

Hagyományos ízvilág, növényi alapanyagokból? Ez a tofu vadas. Maga a sárgarépaszósz és a fűszeres lében pácolt tofu egyből megnyerik tetszésünket, a színes és szemrevaló reform-penne pedig jól illik mindehhez. A búzahúsnak heti egy alkalommal meglehet a helye az étrendünkben, más alkalommal a gluténfehérjét kihagyhatjuk az étkezésből, ha úgy gondoljuk. Ez a nap azonban az ínyencek napja, próbálja ki vegán vadasunkat!
2018.10.18.
Okosfalat - 42. heti vegán ételajánló
42. hét hétfő - E4

Burgonyás diófasírt zöldborsós kuszkusszal, paradicsomszósszal

A séf újra álmodott, és ennek örülhetünk! Nem áll meg a hagyományos ízeknél, hanem újat komponál. Dióval ízletes, kellemes fűszerezésű fasírtot készít burgonyával lazítva. A zöldborsó nemcsak színt ad a kuszkusznak, de fehérjéket és ásványokat is szolgáltat e fogáshoz, a paradicsomszósz pedig újszerűvé teszi mindezt, egyben a dió emészthetőségét is javítja. Likopintartalma hasznos a keringésnek és a sejteknek. Ha van kedve, kóstolja meg, hogyan alakul ezeknek az ízeknek és színeknek a szinergenciája! Megtisztel, ha kipróbálja!

42. hét kedd - E4

Provence-i cukkiniragu, barnarizs

Kedvelem, ha a mesterszakács időnként átlépi a határokat, úgy értem, az országhatárokat. A francia konyha ízeit idéző provance-i fűszerezéssel készülő cukkiniragu könnyen emészthető, hangulatos-merengős vegán ebéd, a barnarizs pedig igazán táplálóvá teszi, egyben élelmi rostokkal is gazdagítja. Kóstoljunk bele egy kicsit a regionális francia gasztronómiába, jó étvágyat kívánok hozzá!

42. hét szerda - E4

Grill zöldséges teljes kiőrlésű durum tésztasaláta pirított magokkal

Szeretnék bemutatni egy változatos tésztás egytálételt. A séf úgy döntött, ezt sem készíti átlagosra. A tésztáról úgy tartják, nem laktat, ám hízlal. Nos, a grillzöldségek és a pirított magvak miatt ez most nem igazolódik. És ez még nem minden! A durumtészta könnyebben emészthető, mint a tojásos tészták, ugyanakkor a vércukorszintet lassabban emeli. Mesterszakácsunk konyhatechnikai praktikái szavatolják, hogy nemcsak ízletes, hanem különleges élményben lesz része, ha a szerdai Okosfalat fogást választja! Próbálja ki!

42. hét csütörtök - E4

Vegán rakott káposzta gabonacsemegével, tofutejföllel

Nem tudok más képet használni – és azt hiszem, nem is szeretnék – mint a gasztronómiai utazás. Egyszerűen élmény! Kifejezetten húsos jellegű ételt kínálunk, hús és tejföl nélkül, úgy, hogy ízében szinte megegyezik az eredetivel. A titok ismét az elkészítésben rejlik, emellett az alkotókban. Őszintén szólva azt gondolom, ezt a főzéstudományt nem lehet tanulni: ezzel születni kell. Mesterszakácsunk ismét remekelt, amikor kidolgozta a receptúrát és kikísérletezte a végső ízeket a gyakorlatban. Ez az étel nagyszerű és izgalmas találkozása a különböző növényi nyersanyagoknak – mint a savanyú káposzta, rizs, hagyma és a gabonakolbász –, de nem maradhat ki a lecsóalap és a növényi tejszín sem – mindez művészi hozzáértéssel megkomponálva. Itt a lehetőség a kipróbálásra! Jó étvágyat kívánok hozzá!

42. hét péntek - E4

Zöldséges bulgur rizottó növényi sajttal

Egy ízletes és változatos egytálétel, kissé megbolondítva. Nem jó az egyhangúság, és ezt a séf tudja a legjobban. A hétfői ajánlatom ízében teljes, és bár húsmentes, semmilyen hiányérzetünk nincs utána. Miután megettük, csak ülünk és azon gondolkodunk, milyen sokféle íze is volt ennek a kellemes ételnek. Erről nemcsak a gazdag, vitamindús zöldségek, hanem a rostokban bővelkedő bulgur is gondoskodik. Figyeljünk az alapos rágásra, a bulgurt lehetőség szerint ne úgy együk, mintha fehér rizst ennénk. Felszívódása elhúzódóbb, laktató, tápláló étel. Válasszunk hozzá salátát is! Jó étvágyat kívánok!
2018.10.11.
Kérdőívek eredménye a tányéron - Köszönet!
Köszönjük a visszajelzéseket az Okosfalat vegán ételek terén!

Mindig izgalmas egy új ételsort kifejleszteni, főleg, ha az eltérő módon készül, mint a hagyományos ételek, pontosabban tisztán növényi alapanyagokból.
Persze egy kicsi rizikót is vállalunk: lesz-e rá érdeklődés, vajon hogy fog sikerülni, ízletes lesz-e, hogy viselkedik a hűtés és tárolás során stb.
A kérdéseinkre választ kaptunk az elmúlt hónapokban: az érdeklődés növekszik a vegán ételek iránt, és ez külön öröm!

Hetente több száz ételt elkészíteni nem könnyű, és ez más technológiát igényel, mint az otthoni két- vagy négyszemélyes főzés. Ráadásul biztosítani kell az állati termékektől mentes környezetet, a személyzet megfelelő oktatását e téren, és az új nyersanyagokkal való „bánásmódot”, ízesítésüket, konyhatechnikájukat, a mesterszakács vezetésével.

Mindezeket azért írom le őszintén a kedves Falatozóknak, mert szívesen vesszük az építő kritikákat, meglátásokat, illetve ha ízlett egy vegán étel, akkor a megerősítő soroknak is örülünk! Sokat jelentenek a visszajelzések!

A nemrég beérkezett fogyasztói kérdőívek válaszait is beépítjük a további fejlesztésekbe.

Köszönjük segítségüket!

Üdvözlettel:
Tóth Gábor
élelmiszer- és táplálkozástudományi szakértő

2016.10.12.
II. rész
Az Okosfalat vegán ételsorok nem egy ember vagy egy csapat tudását igazolta (bár kedvenc Séfem bizony odatette magát), hanem végső soron a reformétkezéssel kapcsolatos tudományos eredményeket. Ma már a szakma is jegyzi, hogy a növényi alapú étrend lehet energiadús, teljes értékű (komplettált), tápanyagban gazdag, sőt erénye a rostok bősége is.

Mindenki maga dönti el, hogyan étkezik, ahogyan – sajnos – mindenki maga is viseli ennek következményeit, ha a szokásai nem jók. Az étkezés az ember egyik komoly szabadsági foka: aknázzuk ki a benne rejlő lehetőségeket!

Az Okosfalat ételek lehetőséget adnak arra, hogy hetente 1-1 alkalommal kipróbáljuk az állati termékektől mentes étkezést. Látni, érezni fogjuk tápláló jellegét, az elfogyasztást követő órákban nem leszünk éhesek. Ugyanakkor a bonyolult szerkezetű fehérjék kiiktatása, valamint a rostok révén könnyebb emésztést, komfortérzést idéznek elő. Egyedül azoknál fordulhat elő időnként némi diszkomfort (pl. puffadás), akik érzékenyebbek a K-betűs ételekre vagy a rostokra, de ezekhez is hozzá lehet szokni. A növényi étkezéshez mind a gyomor, mind a bélrendszer pár hét alatt jól alkalmazkodik, a bélkacsok és bélflóra is igazodik az új helyzethez.

Kívánom, hogy megtapasztalhassuk a vegán étkezés előnyeit is a hét 1-1 napján!


Üdvözlettel:
Tóth Gábor
élelmiszer- és táplálkozástudományi szakértő

2016.10.06.
I. rész
Tisztán növényi alapú, azaz vegán ebédhez jutni egy munkahelyen a mai Budapesten bizony, nem is olyan egyszerű.

Emlékszem, amikor elindítottuk az Okosfalat fejlesztéseit, sokat gondolkodtam azon, kik is fogják keresni. Ma már megerősítettek abban: sokan – és nem csak vegánok vagy vegetáriánusok.

Vannak, akik nem hisznek abban, hogy lehet hús, tej, sajt, joghurt és tojás nélkül ízletes és tápláló ételeket készíteni. Mégis hiszem, hogy lehet, sőt visszatekintve az elmúlt hónapokra: sikerült.

A fejlesztések során, éppen a vegán étkezéssel kapcsolatos „vélt aggodalmak” miatt, nem volt cél a kisebb adagok kialakítása (zóna), sem az alacsony kalóriatartalom (célzott fogyókúra). Nem „salátabárt” szerettünk volna alkotni, sem olyan főzeléket, amiről csak leemeltük a húsfeltétet, hanem ennél sokkal-sokkal többet.
A legelső cél az volt: bizonyítani, hogy a vegán étel is „étel”, sőt: igen tápláló, vitaminokban, ásványi anyagokban, rostokban, növényi színanyagokban gazdag lehet.
A visszajelzések sok esetben azt mutatták, hogy az adagokat egyszerre alig vagy nem is igazán lehet elfogyasztani. Erre számítottunk, és nem is baj, mert ennek is üzenetértéke volt: szeretnénk „többet” adni, nem csak különlegeset.

Nyilván elsősorban nem azoknak a kedves Falatozóknak szántuk, akik erőteljes fogyókúrát folytatnak, hanem azoknak, akik helyt kell álljanak munkahelyükön, „égetik a kalóriát”, és szükségük van tápanyagokra. Hozzá kell tennem, hogy egy kiadós, tápláló ebéd akár a stabil súlycsökkentő diéta része is lehet, amennyiben délután 30-60 perces mozgást iktatunk be (legalább 500 kcal elégetése), és a vacsora igen sovány, vagy egy helyettesítő, alacsony kalóriatartalmú (max. 200-300 kcal bevitele) rostos turmix, esetleg nyers saláta.

Folytatjuk...
2016.09.29.
Kérdőívek eredménye a tányéron
Jó érzés újat alkotni: egészségeset és ízleteset

Immár közel egy éve indult el az Okosfalat vegán ételfejlesztésünk, amelyre – nagy örömmel írhatom – egyre nagyobb igény mutatkozik. Jó volt hosszan időzni a Mesterszakáccsal a konyhában: amikor már mindenki hazament, beosontunk a kedves Séffel a Jófalat fejlesztő tankonyhájára, ahol a gasztronómia tudora, óráról órára, egyre több és több meglepő ízt csalogatott ki a tápértékben gazdag növényi alapanyagokból. Egy élmény volt ez a pár „titkos” hét és hónap.
Nos, így jelentek meg az idei hónapok – reményeink szerint ízletes – ételsorai, melyekről sok jó visszajelzést kaptunk. Az első hetek után kiküszöböltük a tojást is az ételekből, így 100%-ban vegán ételsorok alakultak ki.

Mindig továbbfejlődni, mindig fejleszteni

Az ételek fejlesztési munkája azóta is tart, szeretnénk beépíteni az OkosFalatozók véleményét a további munkánkba. Az élet sokfelé hív, de időről időre újra visszatérünk a kis fejlesztő „laboratóriumunkba” kedvenc Séfemmel, immáron az OkosFalatozók építő gondolatainak ismeretében.

A kérdőívek eredménye a tányéron

Egy kérdőívet adtunk közre, melyből igen sokat vissza is kaptunk. Hálás köszönet érte Falatozóinknak! Sokat jelent a visszajelzés azoktól a kedves emberektől, akik ételeinket rendszeresen ízlelik munkahelyükön vagy otthonukban. Ez egyben felelősség és kihívás is: legyen tápértékben gazdag, változatos és nem unalmas, legyen harmonikus ízvilágú, és még nem is beszéltem az új reformalapanyagok jellegzetes ízeiről, melyeket talán itt-ott szokni kell sokaknak.
A kérdőív több téren megerősítéseket adott, más esetben elgondolkodtatott és módosításokra ösztönöz. Így újra bevonulunk a konyhai laborba a Séfemmel, és folytatjuk a fejlesztéseket, melyekről rendre hírt fogunk adni kedves OkosFalatozóinknak.

Folyamatos alakítás

Persze az Okosfalat ételek eközben is alakultak-alakulnak, az idény jellegű nyersanyagoktól függően, illetve kisebb módosításokat eszközöltünk az egyes hetek ételsorában. Természetesen szívesen veszünk továbbra is minden javaslatot!

Üdvözlettel:
Tóth Gábor
élelmiszer- és táplálkozástudományi szakértő

2016.09.28.
Főzésben otthon vagyunk! | Kulcsszavaink: ételrendelés, étel házhozszállítás, étel, ebéd, házhozszállítás, ebéd házhozszállítás, ételszállítás, ételrendelés budapest, ételfutár, étel házhozszállítás budapest, étel rendelés, ebédrendelés, fogyókúra, fogyókúrás étel, menü rendelés, ételfutár budapest, ebéd házhozszállítás budapest, házhozszállítás budapest, szép kártya elfogadás, erzsébet utalvány elfogadás
Falataim
(0 falat)
RENDELÉS FOLYTATÁSA
Elrejtés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk olvasóinknak. További információ
Rendben